Plonc startades i mellankristiden, under ett kort ögonblick av hopp mellan pandemi och lågkonjunktur, där vi insåg att vi längtar efter att socialisera, äta gott och dricka gott utan att behöva ställa till med mycket besvär. En perfekt situation för att öppna ett par schyssta konservburkar, korka upp ett gott vin och bjuda över några vänner.
Vi på Plonc strävar efter att höja konservburkens status i Sverige.
Frankrike, Portugal och Spanien har en långtgående kultur av att förädla fisk och skaldjur genom konservering. Sardiner, boquerones, sardeller och musslor. I sås, utan sås - lika gott. Men i Sverige har vi vant oss vid att konservburkar innebär fiskbullar i hummersås och ansjovis från Grebbestad. Inget fel med det, men heller inget man längtar efter en fredagskväll. Därför importerar vi det bästa som finns att tillgå från Medelhavet, från sardell till vit tonfisk.
Fuck fiskbullar.